Namoczony cierń

Namoczony cierń

Elena Iwanowa 02 września 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzNamoczony cierń Do przepisu

Niezwykle smaczna przekąska! Jest bardzo proste w przygotowaniu, ale na pewno zadowoli Twój gust!

Złożoność: łatwo Kalorie: 143,29 kcal/porcję Porcje: 12 Gotowanie: 30 minut Używany: 3,75 g/0,75 g/25,58Bez obróbki cieplnejMarynowanieKolacjaKolacjaPustyImpreza, bufetUrodzinyNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 12 PORCJIobróć 3 kgcukier 1 łyżka. l.sól 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj słoiki i pamiętaj o ich sterylizacji.

Krok 2

Opłucz dojrzałe i nienaruszone jagody tarniny zimną wodą. Umieścić w 3-litrowych słoikach.

Krok 3

Umieść 3 tabletki aspiryny, 1 łyżka. l. cukier, 1 łyżeczka. sól (bez zjeżdżalni).

Krok 4

Napełnij zimną wodą pitną. Zamknąć nylonowymi pokrywkami.

Krok 5

Po tygodniu leżakowania w temperaturze pokojowej słoiki z namoczoną tarniną wyślij do piwnicy lub innego chłodnego miejsca. Smacznego!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja