Namoczony cierń
Elena Iwanowa 02 września 2016 r4,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu
Niezwykle smaczna przekąska! Jest bardzo proste w przygotowaniu, ale na pewno zadowoli Twój gust!
Złożoność: łatwo Kalorie: 143,29 kcal/porcję Porcje: 12 Gotowanie: 30 minut Używany: 3,75 g/0,75 g/25,58Bez obróbki cieplnejMarynowanieKolacjaKolacjaPustyImpreza, bufetUrodzinyNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 12 PORCJIobróć 3 kgcukier 1 łyżka. l.sól 1 łyżeczka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj słoiki i pamiętaj o ich sterylizacji.
Krok 2
Opłucz dojrzałe i nienaruszone jagody tarniny zimną wodą. Umieścić w 3-litrowych słoikach.
Krok 3
Umieść 3 tabletki aspiryny, 1 łyżka. l. cukier, 1 łyżeczka. sól (bez zjeżdżalni).
Krok 4
Napełnij zimną wodą pitną. Zamknąć nylonowymi pokrywkami.
Krok 5
Po tygodniu leżakowania w temperaturze pokojowej słoiki z namoczoną tarniną wyślij do piwnicy lub innego chłodnego miejsca. Smacznego!