Nalewka brzoskwiniowa

Nalewka brzoskwiniowa

gastronomia 05 października 2011Nalewka brzoskwiniowa Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 329,62 kcal/porcję Porcje: 26 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 0,21 g/0,02 g/15,57DrinkSKŁADNIKI NA 26 PORCJIcukier – 300 galkohol 96% mocy – 1 lbrzoskwinie – 600 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki. Miąższ pokroić w plasterki. Połowę nasion włóż do moździerza i rozgnieć.

Krok 2

W dużym szklanym słoju umieść brzoskwinie, cukier i pokruszone pestki. Wymieszaj i dodaj alkohol. Przykryj słoik gazą i pozostaw na 7–10 dni w temperaturze pokojowej

Krok 3

Po upływie określonego czasu płyn przecedzić przez drobne sito i wycisnąć miąższ. Przefiltruj nalewkę przez lniany ręcznik i butelkuj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja