Naleśniki z krabem i krewetkami

Do przepisu

Naleśniki możesz nadziewać czym tylko dusza zapragnie. Czasem jednak dusza pragnie czegoś niezwykłego, szczególnie w Maslenitsa, kiedy codziennie piecze się naleśniki i wszystkie nadzienia są już wypróbowane. W środku uroczystości Maslenitsa spróbuj zrobić torebki z naleśnikami wypełnione smażonymi mielonymi krewetkami i mięsem kraba. Zaproszenie gości na takie naleśniki to nie wstyd.

Złożoność: łatwo Porcje: 1Maszynka do mięsaPrażenieNa patelniFarszKolacjaNaleśnikiDrugie daniePiekarniaDanie główneUrodzinyKarnawałNa świątecznym stoleBufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘnaleśniki pszenne – 3 sztobrane krewetki tygrysie – 100gmięso kraba śnieżnego – 100gmasło – 60gsól – 3 gŁodygi zielonej cebuli do podaniaNa sos imbirowy:sos imbirowy – 50 gobrany imbir – 15 gdomowy majonez – 90 gsos sojowy – 5 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zmiel krewetki i mięso kraba śnieżnego w maszynce do mięsa, do powstałej masy dodaj masło o temperaturze pokojowej i sól. Mieszaj, aż będzie gładkie.

Krok 2

Smażyć powstałą masę na suchej patelni.

Krok 3

Na środek pszennego naleśnika nałóż łyżkę mięsa mielonego, zwiń naleśnik w woreczek i obwiąż zieloną cebulką.

Krok 4

Przygotuj sos imbirowy. Imbir zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z majonezem i sosem sojowym. Podawaj naleśniki z sosem imbirowym.

PRZY OKAZJI

Przepis udostępniony przez Tatianę Juran, szefową kuchni restauracji Wine and Dine.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja