Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

gastronomia 17 października 2022 r5,00 (4)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzNaleśniki z jabłkami Do przepisu

Naleśniki z jabłkami na deser to świetne rozwiązanie! Swoją drogą radzę zaangażować dzieci w przygotowanie placków ziemniaczanych, one chętnie wezmą w tym udział. Naleśniki z jabłkami można doprawić cynamonem i podawać na śniadanie z herbatą lub kakao, a na popołudniową przekąskę z kremowymi lodami.

Złożoność: łatwo Kalorie: 223,51 kcal/porcję Porcje: 3 Gotowanie: 20 minut Używany: 3,11 g/7,92 g/33,62PrażenieNa patelniKuchnia białoruskaŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPiekarniaDeserDranikiNaleśnikiWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE3 średnie słodkie jabłka2 łyżki l. mąka pełnoziarnista1 łyżka. l. Sahara2 łyżki l. kefirsoda oczyszczona na czubku łyżeczki1/4 łyżeczki cynamonuszczypta soliolej roślinny do smażenia Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Aby przygotować naleśniki z jabłkami, przygotuj owoce: jabłka obierz i zetrzyj na grubej tarce.

Krok 2

Dodać kefir i wymieszać.

Krok 3

Dodać mąkę, cukier, sól, cynamon i proszek do pieczenia. Zamieszać.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i łyżką wrzucaj placki z jabłkami.

Krok 5

Smażyć naleśniki owocowe na średnim ogniu na złoty kolor, 3-4 minuty z każdej strony.

UWAGA DO GOSPODARKI

W przepisie na naleśniki z jabłkami zamiast jabłek można użyć gruszek. Draniki z gruszkami najlepiej smakują z sosem czekoladowym.

PRZYDATNE RADY

Nie chcesz, żeby Twoje jabłka rozpływały się podczas gotowania? Używaj tylko słodkich odmian i nigdy nie spryskuj sokiem z cytryny – zamienią się w puree.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja