Naleśniki nadziewane mięsem

Naleśniki nadziewane mięsem

gastronomia 21 lipca 2021 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Do przepisu

Placuszki te bardzo dobrze nadziewają się – są elastyczne, nie rozrywają się i nie wysychają długo

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 1 godzinaPrażenieNa patelniFarszKolacjaPopołudniowa przekąskaKolacjaNaleśnikiDrugie daniePiekarniaDanie główneKarnawałNa świątecznym stolePiknikSKŁADNIKI NA 4 PORCJI250 g mąki2 jajka150 ml mleka1 łyżka. l. olej roślinny1 łyżeczka Sahara0,3 łyżeczki soda0,5 łyżeczki sólolej roślinny do smażeniaDo napełniania:300 g gotowanej wołowiny1 duża cebula3 łyżki l. masłosól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Na naleśniki wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną, solą i cukrem. Dolać 250 ml ciepłej wody i mleka, zagnieść tak, aby nie było grudek. Zagotować 300 ml wody i wlać do ciasta. Mieszaj, aż będzie gładkie. Oddzielnie ubij jajka olejem roślinnym, wlej do ciasta i wymieszaj.

Krok 2

Dobrze rozgrzej patelnię, posmaruj olejem i usmaż cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki włóż do miski z pokrywką.

Krok 3

Do nadzienia obieramy cebulę i dość drobno siekamy. Smaż posiekaną cebulę na maśle przez 7 minut. Ugotowane mięso zmiel przez maszynę do mięsa. Wymieszaj mięso i podsmażoną cebulę, sól i pieprz.

Krok 4

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Naleśniki napełnij mięsem, zwiń w koperty i ułóż w naczyniu do pieczenia. Piec przez 10 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja