Naleśniki kefirowe z kiełbasą i serem

Naleśniki kefirowe z kiełbasą i serem

gastronomia 08 czerwca 2023 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzGarmażeria Do przepisu

Przepis na naleśniki kefirowe z kiełbasą i serem jest śmiesznie prosty, a jednocześnie zupełnie niezwykły. Każdy wie, jak gotować naleśniki z przyprawami, kiedy porcję ciasta wlewa się na patelnię, a na wierzch układa się nadzienie. W tym przypadku wszystko jest znacznie prostsze – łączysz wszystkie składniki w jednej misce! Już niedługo na Twoim stole pojawi się stos niesamowicie pysznych naleśników, które umilą Twój poranek, dzień i wieczór. I nie ma wątpliwości, że te naleśniki staną się Twoim absolutnym faworytem, ​​ponieważ są łatwe i proste w przygotowaniu, a do tego są smaczne i przyjemne w jedzeniu. Gorące naleśniki są dobre same w sobie, bez żadnych dodatków, ale można je podać z kwaśną śmietaną lub domowym majonezem, albo zawinąć każdy z kilkoma cienkimi plasterkami świeżych warzyw, rukolą lub listkiem zielonej sałaty.

Złożoność: łatwo Kalorie: 730,15 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 25 minut Dodać. czas: 20 minut Używany: 33,09 g/52,44 g/47,28PiekarniaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEmąka – 100 gjajka – 1 szt.kefir 1% tłuszczu – 250 mlkiełbasa gotowana – 100 gser twardy – 100 gzielona cebula – 2 łodygiolej roślinny – 2 łyżki. l.proszek do pieczenia ciasta – ¼ łyżeczki.sól – ¼ łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wyjmij wcześniej kefir i jajko z lodówki, aby ogrzały się do temperatury pokojowej. Kiełbasę posiekaj tak drobno, jak to możliwe. Zetrzyj ser na drobnej tarce. Posiekaj zieloną cebulę.

Krok 2

Do dużej miski wlać kefir, dodać sól i proszek do pieczenia, wymieszać. Płyn powinien lekko się pienić. Wbić jajko i wymieszać mikserem.

Krok 3

Do ciasta dodać kiełbasę, ser i dymkę, dodać mąkę, zalać 1 łyżką. l. olej roślinny. Dokładnie wymieszaj mikserem pracującym na średnich obrotach. Pozostaw ciasto na 5 minut. Gotowe ciasto powinno być dość płynne, jeśli jednak jest zbyt gęste, dodać 2 łyżki. l. ciepła woda.

Krok 4

Rozgrzej patelnię o średnicy 16-18 cm na dużym ogniu przez 1-2 minuty. Zmniejsz ogień do średniego i posmaruj dno patelni pozostałym olejem roślinnym.

Krok 5

Za pomocą małej chochli wlewaj porcję ciasta na patelnię. Trzymaj patelnię zawieszoną i przechyl ją w różnych kierunkach, aby ciasto rozłożyło się równomiernie na całej powierzchni.

Krok 6

Piec naleśnik na złoty kolor, 1,5 minuty. Ostrożnie przewróć szpatułką i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę. Gotowe naleśniki ułóż w stos na talerzu i podawaj na gorąco

PRZYDATNE RADY

Przepis na naleśniki kefirowe z kiełbasą i serem nie jest stały, a wręcz otwiera horyzonty w poszukiwaniu nowych rozwiązań. Spróbuj poeksperymentować z dodatkami do naleśników. Na przykład kiełbasę zamień na gotowanego lub pieczonego kurczaka lub indyka, do kefiru dodaj szczyptę mielonej papryki lub kurkumy, do ciasta zamiast sera wmieszaj pokruszony ser feta lub ser, a koperek lub pietruszkę posiekaj razem z zieloną cebulą.

PRZY OKAZJI

Aby naleśniki kefirowe z kiełbasą i serem były dobrze wypieczone, należy je smażyć na średnio rozgrzanej patelni – jeśli będzie za gorąco, naleśnik spali się zanim zdąży się upiec, a jeśli będzie za zimno, okazać się blady i twardy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja