Naleśniki jogurtowe

Naleśniki jogurtowe

gastronomia 13 kwietnia 2023 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarzlogo markiGarmażeria Do przepisu

Naleśniki jogurtowe okazują się gęste, puszyste, o przyjemnej, zwiewnej konsystencji, więc Twoi bliscy po prostu zakochają się w tym daniu i poproszą Cię o gotowanie go raz po raz. Cóż, łatwo będzie spełnić takie pragnienie, ponieważ te naleśniki zajmą Ci tylko pół godziny, a nawet mniej. Czy powinniśmy smażyć naleśniki, czy powinniśmy je piec? W tym przypadku mówimy o użyciu oleju roślinnego do smarowania patelni. Jeśli masz pewność co do jego nieprzywierających właściwości, możesz włożyć do niego ciasto naleśnikowe „na sucho”. W przeciwnym razie lepiej nasmarować dno patelni olejem roślinnym, aby nie rozczarować się wynikiem.

Złożoność: łatwo Kalorie: 67,94 kcal/porcję Porcje: 12 Gotowanie: 30 minut Używany: 2,25 g/2,02 g/9,97ŚniadanieNaleśnikiPiekarniaNaleśnikiWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciKarnawałNa świątecznym stoleSKŁADNIKI NA 12 PORCJIjajka – 2 szt.cukier – 40 gekstrakt waniliowy – 1/3 łyżeczki.mleko – 60 mljogurt naturalny gęsty (np. grecki) – 80 golej roślinny – 1 łyżka. l.mąka – 150 gproszek do pieczenia – 6 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj składniki na ciasto naleśnikowe. Jajka ubić trzepaczką z cukrem. Dodać ekstrakt waniliowy i mleko. Lekko ubijaj trzepaczką, aż mieszanina uzyska jednorodną konsystencję.

Krok 2

Dodać jogurt naturalny i olej roślinny, wymieszać. Na wierzch przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia przez drobne sito. Szybko wymieszaj szpatułką i od razu przystąp do pieczenia naleśników.

Krok 3

Rozgrzej patelnię z powłoką nieprzywierającą i nałóż powstałe ciasto porcjami. Smażyć naleśniki z jednej strony na średnim ogniu, aż się zarumienią.

Krok 4

Za pomocą szpatułki przewróć naleśniki na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia z drugiej strony. Gotowe naleśniki przełóż na talerz. Do momentu podania przechowywać w ciepłym miejscu. Z pozostałego ciasta przygotuj także naleśniki.

UWAGA DO GOSPODARKI

Do jogurtowego ciasta naleśnikowego możesz dodać kilka łyżek proszku kakaowego – ku uciesze wszystkich miłośników czekolady. Gwarantujemy przyjemny kolor, niezrównany aromat i niesamowity smak!

PRZY OKAZJI

Jeśli naleśniki ugotujesz nie na jogurcie naturalnym, ale na słodzonych z pewnymi dodatkami, produkty nabiorą odpowiedniego smaku. Czy podoba Ci się ten pomysł? Śmiało możesz użyć jogurtu, który szczególnie lubisz!

Amarant jest:

Bogaty w białko, lizynę i skwalen
Bogaty w białko, lizynę i skwalen ()

Amarant jest:

·
zbilansowane, łatwo przyswajalne białko roślinne

·
biodostępny wapń i lizyna

·
błonnik

Dodając amarantus w ilości do 20% całkowitej mąki stosowanej w przepisach, poprawiasz wartość odżywczą, smak i konsystencję wypieków. Ponadto amarantus jest odpowiednim zagęszczaczem do sosów, zup i gulaszy.

Reklama LLC „Russkaya Oliva” INN: 3665050261

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja