Najlepszy sposób na zamrożenie mięty (+ wideo)
Irina 30 lipca 2020 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Po wypróbowaniu wielu opcji zamrażania mięty doszedłem do tej konkretnej metody. Jest to wygodne, ponieważ mięta zawsze pozostanie nienaruszona, nie kruszy się ani nie pęka. Zajmuje mało miejsca, w przeciwieństwie do zamrażania w kostkach lodu.
Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minut Dodać. czas: 30 minutPustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘmięta 1 pęczekwoda 200ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Oprócz mięty i wody potrzebujemy jeszcze małego plastikowego pojemnika i folii spożywczej. Weź więc plastikowy pojemnik i pokrój sadzonki mięty na rozmiar równy długości pojemnika. Zanurz gałązkę w wodzie (dzięki temu lepiej zachowasz miętę) i szczelnie zawiń (!!!) w folię spożywczą. Odcinamy nadmiar krawędzi folii. Możesz owinąć kilka gałęzi jednocześnie. Proces tylko na pierwszy rzut oka wydaje się długotrwały, ale w około 15 minut zwinęłam całą masę tych rurek)) A dzięki temu, że bułki są ciasno zwinięte i przechowywane w pojemniku, po rozmrożeniu mięta zachwyca pięknym liście (na filmie pokazuję jak wygląda mięta po rozmrożeniu?
UWAGA DO GOSPODARKI