Nadziewana Pierś Z Indyka

Nadziewana Pierś Z Indyka

gastronomia 25 grudnia 2023 r4,83(6)Dodaj do ulubionychUdziałNadziewana Pierś Z IndykaNadziewana Pierś Z Indyka Do przepisu

Nadziewana pierś z indyka jest nie mniej świąteczna niż cały pieczony indyk. Możesz przygotować to danie na każde święto.

Złożoność: trudny Kalorie: 380,77 kcal/porcja Porcje: 8 Gotowanie: 2 godziny Używany: 32,28 g/26,62 g/2,74PiekarnikPieczeniePrzekąskaWegetarianizmDomowe produkty mleczneImpreza, bufetUrodzinyNowy RokBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 8 PORCJIfilet z piersi indyka – 1 kgkiełbasa gotowana – 200 gSer rosyjski – 100 gser pleśniowy – 100 gbazylia – 3 gałązkioliwa z oliwek – 1 łyżka. l.sólświeżo zmielony czarny pieprzDo sosu:bazylia – 2 gałązkimajonez – 200 gocet winny biały – 2 łyżeczki.cukier – 1/2 łyżeczki.sól – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Piersi z indyka umyj, osusz, połóż na blacie i trzymając nóż równolegle do niej, wykonaj w każdej piersi głębokie, podłużne nacięcie, nie sięgając jednak do przeciwległej krawędzi na głębokość 1,5 cm. Rozłóż filet jak książkę, włóż go pomiędzy dwie warstwy folii i rozwałkuj cienko wałkiem do ciasta. Na stolnicy rozłóż folię spożywczą i ułóż piersi tak, aby powstał kwadrat o boku 25–30 cm. Sól i pieprz.

Krok 2

Kiełbasę i ser rosyjski pokroić w cienkie plasterki, ser pleśniowy w drobną kostkę. Bazylię umyć, osuszyć i grubo posiekać. Posyp filet z indyka ziołami. Na wierzchu ułożyć kawałki kiełbasy.

Krok 3

Ułożyć plasterki sera rosyjskiego, posypać kostkami sera pleśniowego.

Krok 4

Za pomocą folii zwiń filet z nadzieniem w rulon.

Krok 5

Roladę ściśle zawiązujemy sznurkiem. Ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 1 godzinę 30 minut, polewając od czasu do czasu uwolnionym sokiem.

Krok 6

Przygotuj sos. Bazylię myjemy i siekamy. W misce wymieszaj majonez, ocet winny, cukier, bazylię i sól. Umieścić w lodówce. Gotową bułkę pokroić w plastry o grubości 1 cm i ułożyć na rozgrzanym naczyniu. Podawać ze schłodzonym sosem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja