Nadzienie z dzikiego ryżu dla świątecznego ptaka

Nadzienie z dzikiego ryżu dla świątecznego ptaka

gastronomia 07 października 2016 rfarsz z dzikiego ryżu dla świątecznego ptaka Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 20 minut Dodać. czas: 1 godzinaKolacjaPustyDanie główneMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 8 PORCJI2 szklanki przygotowanego dzikiego ryżu 400 g wątroby (z kurczaka, kaczki lub indyka) 1 średnia cebula 100 g suszonych wiśni lub żurawiny 150 ml soku pomarańczowego lub oleju roślinnego sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Podgrzanym sokiem pomarańczowym zalej wiśnie lub żurawinę i odstaw na 1 godzinę.

Krok 2

Obierz i bardzo drobno posiekaj cebulę. Smażyć cebulę na oleju do jasnozłotego koloru, 7 minut. Umieścić wątrobę i smażyć na cebuli przez 3 minuty. z każdej strony. Zdjąć z ognia, ostudzić. Wątrobę pokroić na małe kawałki.

Krok 3

Wymieszaj cebulę, wiśnie z sokiem i ryż z wątróbką. Doprawić solą i pieprzem. Napełnij ptaka tą mieszanką, niezbyt mocno. Podczas pieczenia podgrzej pozostałą mieszaninę w płynie drobiowym i podawaj z ptakiem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja