Nadzienie do empanad

Nadzienie do empanad

gastronomia 24 stycznia 2017 r Do przepisu

Bardzo smaczny nadzienie mięsne do naleśników z mięsa mielonego z dodatkiem smażonego boczku i cebuli szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom mięs i dań sycących.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 337,36 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 7,36 g/33,09 g/1,10Danie główneSKŁADNIKI NA 20 PORCJI1,5 kg mostka wołowego z tłuszczem z kością 6 plastrów boczku 1 marchewka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka. mieszanka papryki groszek gałka muszkatołowa na czubku noża sól świeżo zmielony czarny pieprz Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Mostek włożyć do garnka w jednym kawałku i zalać wrzącą wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojoną w kawałki marchewkę, ziarna pieprzu i sól, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso zacznie odchodzić od kości, około 2,5 godziny.

Krok 2

Wyjmij mostek z bulionu (nie będzie Ci potrzebny, możesz go podać z naleśnikami po odcedzeniu). Mięso pokroić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa.

Krok 3

Cebule obieramy i siekamy możliwie najdrobniej – kawałki cebuli nie powinny być większe od ziarenka ryżu.

Krok 4

Boczek pokroić w cienkie paski i wrzucić na zimną patelnię. Włącz mały ogień. Rozpuść tłuszcz z boczku, dodaj cebulę, zwiększ ogień. Smażyć, aż cebula będzie złocista, 10 minut.

Krok 5

Zmiażdż, obierz i posiekaj czosnek. Do cebuli i boczku dodajemy czosnek i smażymy kolejne 3-4 minuty.

Krok 6

Na patelnię wrzucamy mięso mielone, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem, mieszamy i smażymy wszystko jeszcze kilka minut. Przed nadzieniem naleśników schłódź mięso mielone.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja