Musli na śniadanie

Musli na śniadanie

Praskowia Tulupowa 03 kwietnia 2019 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMusli na śniadanie Do przepisu

Aby czuć się radośnie i lekko przez cały dzień, trzeba zacząć od odpowiedniego śniadania! Proponuję zrobić domowe musli i karmić nim każdego, komu życzy się zdrowia.

Złożoność: łatwo Porcje: 3PustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJEgorzka czekolada 50 gorzechy włoskie lub laskowe 50 gsuszone owoce lub suszone jagody i owoce 100 gciemne rodzynki 50-60 gpłatki owsiane, nie błyskawiczne 10 łyżek.miód kwiatowy 4 łyżki.truskawki 120-150 gmleko, jogurt naturalny, kwaśne mleko do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zetrzyj czekoladę i posiekaj orzechy.

Krok 2

Duże suszone owoce pokroić na małe kawałki, truskawki – na pół lub na 3-4 części

Krok 3

Płatki lekko osuszyć na suchej patelni, potrząsając nią od czasu do czasu, 1-2 minuty.

Krok 4

Wymieszaj płatki ze wszystkimi suszonymi owocami, miodem i orzechami.

Krok 5

Rozłóż musli do misek. Dodać truskawki, zalać mlekiem lub jogurtem i posypać czekoladą. Danie jest gotowe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja