Musli na śniadanie
Praskowia Tulupowa 03 kwietnia 2019 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Aby czuć się radośnie i lekko przez cały dzień, trzeba zacząć od odpowiedniego śniadania! Proponuję zrobić domowe musli i karmić nim każdego, komu życzy się zdrowia.
Złożoność: łatwo Porcje: 3PustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJEgorzka czekolada 50 gorzechy włoskie lub laskowe 50 gsuszone owoce lub suszone jagody i owoce 100 gciemne rodzynki 50-60 gpłatki owsiane, nie błyskawiczne 10 łyżek.miód kwiatowy 4 łyżki.truskawki 120-150 gmleko, jogurt naturalny, kwaśne mleko do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zetrzyj czekoladę i posiekaj orzechy.
Krok 2
Duże suszone owoce pokroić na małe kawałki, truskawki – na pół lub na 3-4 części
Krok 3
Płatki lekko osuszyć na suchej patelni, potrząsając nią od czasu do czasu, 1-2 minuty.
Krok 4
Wymieszaj płatki ze wszystkimi suszonymi owocami, miodem i orzechami.
Krok 5
Rozłóż musli do misek. Dodać truskawki, zalać mlekiem lub jogurtem i posypać czekoladą. Danie jest gotowe.