Morele z lawendą

Morele z lawendą

Marina MARmeladINKA 09 lipca 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzGotowanie moreli z lawendąMorele z lawendąPrzepis na morele i lawendęGotowanie moreli z lawendąMorele z lawendą Do przepisu

Morele z lawendą.

Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 30 minutGotowanieKonserwowanieŚniadanieKolacjaPopołudniowa przekąskaPustySos, dressingWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 kg sezonowych moreli1 kg cukru1 pomarańcza1 łyżka. l. lawenda (kwiaty) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Blanszuj morele przez kilka minut, obierz i usuń pestki. W żaroodpornej misce wymieszaj morele, cukier i świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy bez pestek.

Krok 2

Przygotowane składniki postawić na małym ogniu, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu, delikatnie mieszając i usuwając pianę, przez około 15 minut.

Krok 3

Dodać kwiaty lawendy, zagotować i od razu gorące przelać do słoików, które następnie przewrócić. Ostudzone słoiki z konfiturą należy umieścić w chłodnym miejscu do przechowywania.

PRZYDATNE RADY

Dżem ten pachnie szczególnie, gdy dojrzewa co najmniej miesiąc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja