Młoda kapusta z rodzynkami i nasionami

Do przepisu

Do sałatki można dodać różne suszone owoce: suszone wiśnie lub żurawiny, wędzone gruszki i śliwki, suszone morele, ananasy i daktyle.

Złożoność: łatwo Kalorie: 225,39 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 50 minut Używany: 5,26 g/13,80 g/20,72ChłodzenieKolacjaKolacjaSałatkaNa świątecznym stoleNowy RokSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI1 główka młodej kapusty1 duża pomarańcza60 g złotych rodzynek30 g łuskanych, nieprażonych nasion słonecznika1 średni pęczek natki pietruszkiaromatyczny olej słonecznikowyświeżo zmielony czarny pieprzsól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie na 15 minut. Następnie odlej wodę i osusz rodzynki.

Krok 2

Kapustę pokroić bardzo cienko, a natkę pietruszki drobno posiekać. Do kapusty dodać natkę pietruszki, lekko posolić i wymieszać rękoma.

Krok 3

Drobno zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Dodać do kapusty, wymieszać. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 4

Nasiona umieść na rozgrzanej suchej patelni, smaż na małym ogniu, mieszając, przez 3-4 minuty. Sałatkę dopraw oliwą i pieprzem, posyp nasionami i podawaj ze smażoną tłustą rybą

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja