Mleko ryżowe w powolnej kuchence

Mleko ryżowe w powolnej kuchence

gastronomia 30 lipca 2015 rMleko ryżowe w powolnej kuchence Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 12 godzMulticookerGotowanieŚniadaniePopołudniowa przekąskaPustyDrinkWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 szklanka brązowego (brązowego) ryżu 8 szklanek smacznej wody pitnej szczypta soli morskiej kilka kropli ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka. naturalny cukier waniliowy Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do multicookera wlej zimną wodę, dodaj ryż i sól. Ustaw temperaturę na 40°C i czas na 10 godzin. Zamknij pokrywkę i włącz multicooker.

Krok 2

Po 10 godzinach wlej zawartość multicookera do blendera, dodaj wanilię i ubijaj przez 3-4 minuty. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodać zimną pitną wodę.

Krok 3

Mleko ryżowe przecedź przez bardzo drobne sito lub gazę. Ostudzić i wypić lub ugotować na mleku ryżowym. Będzie przechowywać w lodówce przez tydzień.

PRZY OKAZJI

Zasadniczo mleko ryżowe można wytwarzać z surowego ryżu. Ryż zalej wodą o temperaturze pokojowej i odstaw na 12–24 godziny w chłodne miejsce, a następnie postępuj zgodnie z przepisem zaczynając od kroku 2.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja