Miód pieprzowy zimowy

Miód pieprzowy zimowy

Tatiana M. 12 września 2016 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMiód pieprzowy zimowy Do przepisu

To bardzo smaczna papryka, chrupiąca o miodowym aromacie! Robię go już od dawna i co roku bez przerwy – przepis udany i pyszny!

Złożoność: łatwo Porcje: 1KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpapryka – ile jeśćczosnek – 1 ząbek/puszkaziele angielskie – 2 szt.pieprz czarny – 5 szt./słoikliść laurowy – 1 szt./słoikgoździki – 1 szt./słoikwoda – 1,5 lolej roślinny – 0,5 łyżki.sól – 1 łyżka. l.płynny miód – 0,5 łyżki.ocet 9% – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Słoik – 800 ml. Paprykę myjemy, kroimy w plasterki, usuwamy nasiona. Zagotuj wodę z solą i miodem. Dodać ocet, wymieszać. Część papryki zalać wodą, zagotować i łyżką cedzakową ułożyć ciasno i do brzegów przygotowanych słoików. Przykryj ułożone słoiki pokrywkami i odłóż na bok. W ten sam sposób zagotuj całą dostępną paprykę i umieść wszystkie słoiki na górze. Zalać wrzącą marynatą paprykę.

Krok 2

Część papryki zalać wodą, zagotować i łyżką cedzakową ułożyć ciasno i do krawędzi przygotowanych słoików; Przykryj ułożone słoiki pokrywkami i odłóż na bok; W ten sam sposób zagotuj całą dostępną paprykę i umieść wszystkie słoiki na górze. Zalać wrzącą marynatą paprykę.

Krok 3

Sterylizuj słoiki z niezakręconymi pokrywkami w temperaturze 95 stopni przez 20 minut. (mam 800 g). Gotowe słoiki szczelnie zamknij, odwróć je do góry nogami na ręczniku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja