Miód imbirowo-cytrusowy
Aurika 14 lutego 2017 r4,20 (5)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Proponuję wspaniały przepis na wzmocnienie odporności, która jest szczególnie potrzebna teraz, zimą, w chłodnych porach roku. Ten miód z dodatkiem imbiru i cytryny to po prostu prawdziwa skarbnica witamin!!!
Złożoność: łatwo Porcje: 15 Dodać. czas: 10 minutMikserBez obróbki cieplnejŚniadanieKolacjaPustySKŁADNIKI NA 15 PORCJIświeży korzeń imbiru 100 gmiód naturalny 300 mlcytryna 2 szt. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Imbir obrać i pokroić na kawałki. Cytryny dobrze umyć, pokroić na kawałki razem ze skórką, usunąć nasiona.
Krok 2
Do blendera włóż imbir i cytryny. Zmiel na miąższ.
Krok 3
Dodać miód i wymieszać.
Krok 4
Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
UWAGA DO GOSPODARKI
Połączenie imbiru, cytryny i miodu to klucz do zdrowia całego organizmu. Przygotuj ten zdrowy dodatek do herbaty dla swojej rodziny. Tak, należy go spożywać dodając 1 łyżeczkę do herbaty.