Mini pączki z cukrem pudrem

Do przepisu

Pączek uznawany jest za jeden z najpopularniejszych wyrobów cukierniczych na świecie. Uwielbiają go jeść ludzie w każdym wieku, pomimo dużej kaloryczności produktu i dużej zawartości tłuszczu. W końcu co może być smaczniejszego niż pyszny pączek z filiżanką kawy?

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina 30 minutKolacjaPopołudniowa przekąskaDrugie daniePiekarniaDanie głównePączkiŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘkefir 2,5%; 250 mlmąka pszenna 120 gmasło 50 gcukier 100 grjajko 1 szt.soda 5gwanilina 1 gcukier puder do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Masło włóż do rondelka i postaw na małym ogniu, aż masło się rozpuści.

Krok 2

Do pojemnika wlać kefir, dodać roztopione masło, cukier i ubić wszystkie składniki.

Krok 3

Następnie dodać jajko, sodę, wanilinę i dokładnie wymieszać za pomocą miksera.

Krok 4

Dodać przesianą przez sito mąkę i ponownie dokładnie wymieszać wszystkie składniki za pomocą miksera na gładką masę. Ciasto odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.

Krok 5

Ciasto wlać do szklanki z dzióbkiem.

Krok 6

W multipiekarzu montujemy panele do robienia mini pączków. Gdy panele się nagrzeją, wylej ciasto ze szklanki do foremek na mini pączki, następnie zamknij pokrywę multibaka i piecz je przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe mini-pączki układamy na pergaminie i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie pączki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja