Do przepisu
Nikt nie zgadnie, że te mini-kulki z gruszkami i czekoladą są przygotowywane z chleba, a raczej z bułek. Nawiasem mówiąc, byki są świetną opcją do takiego pieczenia, jeśli nie ma chęci zepsucia ciasta.
Złożoność: łatwo Porcje: 8 Gotowanie: 1 h 15 minPiekarnikPieczeniePiekarniaDeserCiastoChlebCharlotteWegetarianizm: jajnikWegetarianizmUrodzinySkładniki na 8 porcji800 g chleba na robaki (hala, „kalorie” lub „sverdlovsk” bułki itp.)6-7 gruszki odmian BartlettSok i skórka połowy pomarańczy100 g ciemności (z 60% kakao) czekoladymasłoLody do serwowaniaKrem:300 ml kremu o zawartości tłuszczu z 30%4 średnie jajka5-6 łyżki. L. Brązowy cukierwanilia Tabela miar i skal Przepis na gotowanieNiewygodny ekran
Krok 1
W przypadku kremu ubij jajka cukrem, aż cukier się rozpuści, dodaj śmietanę i wanilię, ubij ponownie.
Krok 2
Podgrzej piekarnik do 170 ° C Zamknij olejem 8 Formy ceramiczne lub metalowe o objętości 250 ml z olejem (można wziąć szerokie ceramiczne filiżanki herbaty).
Krok 3
Obrzyj gruszkę z skórki i rdzenia, pokrój miazgę kostkami 2 cm. Nie siekaj czekolady nożem.
Krok 4
Pokrój skorupę z chleba, pokrój okruszność o grubości o grubości 7-8 mm. Wytnij 8 kół o tej samej średnicy co dno pleśni. Umieść je w formie, naciśnij je. Teraz pokrój kromki chleba za pomocą pasków o tej samej grubości, co wysokość form – i połóż boki, przyciskając im chleb tak, aby dobrze się trzymał.
Krok 5
Wytnij pozostały chleb z kostkami 2 cm. Połóż napełnianie formami. Włóż do piekarnika i piecz mini-piłkę przez około 55 minut. Ochłód gotowych Charlots, 15 minut, ostrożnie odwróć talerze i podawaj z lodami.
Jeśli zauważysz błąd lub niedokładność, powiedz nam. Źródło: „Gastronon” #Cream #Butter #Orange #Pear #Chocolate #Baking #Charlotte #Desserts #Meeting with Friends #Baking #BirthDayPodobne materiałyUwagi na ? Zaloguj się lub zostawił komentarz jako gość Jeszcze więcej pomysłów i przepisów – w naszych sieciach społecznościowych