Mini burgery wieprzowe w stylu azjatyckim

Do przepisu

Burger z delikatną wieprzowiną i sosem w stylu azjatyckim. Najlepszy pomysł na przekąskę.

Złożoność: przeciętny Porcje: 6 Gotowanie: 1 godzinaMaszynka do mięsaPrażenieNa patelniKuchnia koreańskaKolacjaKolacjaBurgerDrugie danieKimchiDanie główneBufetSKŁADNIKI NA 6 PORCJI1 kg szynki wieprzowej z tłuszczem3 cm świeży korzeń imbiru3 ząbki czosnku40 g zielonej cebuli2 łyżki l. sos sojowysól, świeżo zmielony czarny pieprzolej roślinnyAby przesłać:12 małych bułekpikantna koreańska marchewkagotowe kimchiliście sałatymajonez Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przełóż mięso przez maszynę do mięsa z dużą siatką lub posiekaj je na mięso mielone ciężkim nożem. Obierz i drobno zetrzyj imbir i czosnek. Bardzo drobno posiekaj zieloną cebulę. Mięso mielone wymieszać z imbirem, czosnkiem i dymką, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem.

Krok 2

Mięso mielone podzielić na 12 równych części, uformować 12 okrągłych kotletów o grubości 2 cm, rękami zanurzonymi w oleju roślinnym, ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki na 30–60 minut.

Krok 3

Bułki przekrawamy na pół i smażymy na odrobinie masła po przekrojonej stronie. Drobno posiekaj kimchi.

Krok 4

Rozgrzej patelnię grillową i smaż kotlety wieprzowe, po 3 minuty za każdym razem. z każdej strony, obracając dwukrotnie.

Krok 5

Na dolną połowę bułki, lekko natłuszczoną majonezem, połóż kotlet, na nim kimchi lub marchewkę (lub jedno i drugie), na wierzchu – sałatę, odrobinę majonezu i wierzch bułki. Podawaj natychmiast.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja