Mięso mielone na pierogi

Mięso mielone na pierogi

gastronomia 01 września 2015 rMięso mielone na pierogi Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 20 minutBez obróbki cieplnejKolacjaKolacjaPustyWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ300 g mięsa wieprzowego (szynka, łopatka, karkówka) 300 g miąższu wołowego (szyjka, cienki brzeg) 1 duża cebula sól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Mięso pokroić w cienkie paski, a następnie w drobną kostkę. Mięso układamy na desce i siekamy siekierą lub dwoma nożami, aż uzyskamy mięso mielone.

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę lub przepuść przez maszynę do mięsa – to zapewni mięsu dodatkową soczystość. Do mięsa mielonego dodać cebulę, sól i pieprz.

Krok 3

Jeśli mięso nie jest bardzo tłuste, do mięsa mielonego wlać 50–75 ml zimnej wody i dobrze wymieszać.

Share to friends
Rating
( 3 assessment, average 3.67 from 5 )
ArtData Konferencja