Miechunka warzywna i dekoracyjny dżem z pigwy
Elena 12 października 2011 r5,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2Komentarz Złożoność: łatwo Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutGotowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘpigwa dekoracyjna – 10-15 szt.pęcherzyca warzywna – 2 kgcukier (piasek) – 1,5 kg Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Usuń jagody pęcherzycy z „latarni”, dokładnie opłucz w gorącej wodzie, przekrój na połówki (lub ćwiartki) i dodaj trochę cukru. Wyjdź na noc. Pigwę umyć, usunąć nasiona, zetrzeć, dodać do przygotowanych jagód i postawić na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Umieść dżem w wysterylizowanych słoikach i szczelnie zamknij pokrywkę.