Marynowany ser owczy

Marynowany ser owczy

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział3526.jpg3526.jpg3526.jpg3526.jpg Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 1 Gotowanie: 2 godziny 30 minutMarynowaniePustyWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ100 g czarnych oliwekocet aromatyczny – 100 ml2 łyżeczki suszony rozmaryn500 g dojrzałego sera Pecorinocebula – 1 duża cebula(2 puszki po 800 g każda)400 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ser pokroić w kostkę 4 x 2 cm, ułożyć w pionowych warstwach w wysterylizowanym słoju, na przemian z oliwkami i posypać rozmarynem. Cebulę obrać, pokroić w krążki, ułożyć na wierzchu. Ocet wymieszać z oliwą, zalać ser zimną marynatą, odstawić na 24 godziny. Następnie przelać marynatę przez sito, uważając, aby nie uszkodzić warstw sera, oliwek i cebuli. Płyn zagotować w osobnym naczyniu (nie doprowadzać do wrzenia, bąbelki będą ledwo widoczne) i gorącym polewać ser. Korek. Przechowuj marynowany ser na zimno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja