Marynowany imbir

Marynowany imbir

gastronomia 22 czerwca 20070,00Dodaj do ulubionychUdział3834.jpg Do przepisu

Marynowany imbir można przechowywać dość długo w chłodnym miejscu. Można go wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań lub jako samodzielną przekąskę.

Złożoność: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 2 godziny 30 minutMarynowanieKuchnia japońskaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 10 PORCJI100 g świeżego korzenia imbirudrobna sól morskaocet ryżowy – 100 mlcukier – 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz korzeń imbiru, zetrzyj go z solą i pozostaw na noc. Następnie opłucz, osusz i pokrój w bardzo cienkie płatki.

Krok 2

Do miski wlać ocet. Dodaj cukier i 2 łyżki. l. woda. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Imbir włóż do słoika, zalej marynatą, zamknij i odstaw w ciepłe miejsce na 7 dni. Umieścić w lodówce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja