Marynowany arbuz

Marynowany arbuz

Yuna 15 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzJak gotować marynowany arbuzPrzygotowanie marynowanego arbuzaJak gotować marynowany arbuzPrzygotowanie marynowanego arbuza Do przepisu

Marynowany arbuz to świetna przekąska. Zaskakująco dobrze komponuje się z serami: tofu, adyghe i halloumi. Można go podawać do mięs i drobiu, pod warunkiem, że nie są gotowane z dużą ilością przypraw i ziół. W arbuzie jest już tego wystarczająco dużo.

Złożoność: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 20 minutPustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘarbuz 1 kgchrzan 10 gkoperek 1 szt.czosnek 4 szt.liście porzeczki 4 szt.woda 2 lsól 2 łyżki.cukier 3 łyżki.liść laurowy 4 szt.ziele angielskie, groszek 6 szt.goździk 1 szt.esencja octowa 70% 1,5 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Weź 2 cm kawałek chrzanu i pokrój go na kawałki. Weź 1 parasol kopru, 4 ząbki czosnku. Arbuza pokroić na kawałki (lub jak kto woli) i włożyć do słoika, dodać posiekany czosnek, chrzan i liście porzeczki.

Krok 2

Zagotuj wodę, dodaj sól i cukier, liść laurowy, ziele angielskie i goździki. Posyp kawałkami arbuza i pozostaw na 10-15 minut.

Krok 3

Odcedź nadzienie ze słoika i ponownie zagotuj. Na koniec dodajemy ocet i zalewamy wrzącą wodą słoik z kawałkami arbuza. Zamknij pokrywkami i zawiń, aż całkowicie ostygną.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja