Marynowany arbuz

Marynowany arbuz

gastronomia 07 września 2015 rMarynowany arbuz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 12 godzMarynowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ 800 g arbuza 800 ml wody 2-3 liście laurowe 3-6 groszku ziele angielskie 1,5 łyżki. sól 1,5 łyżki. l. cukier granulowany 2-3 łyżki. ocet 9% 50 g koperku 2 łodygi selera Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Arbuza pokroić w plasterki. Oddzielić miąższ od skórki i pokroić na małe kawałki. Łodygę selera pokroić w kostkę.

Krok 2

Na dnie słoika ułóż koperek, następnie warstwę arbuza, warstwę selera i ponownie warstwę arbuza.

Krok 3

Aby przygotować solankę, w rondlu wymieszaj wodę, sól, pieprz, ocet, liść laurowy i cukier granulowany. Zagotować, lekko ostudzić i wlać do słoików z arbuzem. Włożyć do lodówki i pozostawić na noc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja