Marynowany arbuz
gastronomia 07 września 2015 r Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 12 godzMarynowaniePustySKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ 800 g arbuza 800 ml wody 2-3 liście laurowe 3-6 groszku ziele angielskie 1,5 łyżki. sól 1,5 łyżki. l. cukier granulowany 2-3 łyżki. ocet 9% 50 g koperku 2 łodygi selera Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Arbuza pokroić w plasterki. Oddzielić miąższ od skórki i pokroić na małe kawałki. Łodygę selera pokroić w kostkę.
Krok 2
Na dnie słoika ułóż koperek, następnie warstwę arbuza, warstwę selera i ponownie warstwę arbuza.
Krok 3
Aby przygotować solankę, w rondlu wymieszaj wodę, sól, pieprz, ocet, liść laurowy i cukier granulowany. Zagotować, lekko ostudzić i wlać do słoików z arbuzem. Włożyć do lodówki i pozostawić na noc.