Marynowane truskawki na sałatce

Marynowane truskawki na sałatce

szef kuchni.dovbnya 04 sierpnia 20200,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu

Choć może to zabrzmieć smutno, sezon truskawkowy dobiega końca. I wszyscy chcielibyśmy go przedłużyć na dłużej! Standardowe konfitury i dżemy są doskonałą opcją do przygotowania. Ale zawsze chcesz czegoś nowego! Proponuję spróbować niestandardowego i niezwykłego sposobu przygotowania tej wspaniałej jagody.

Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 48 godz Dodać. czas: 10 minutBez obróbki cieplnejPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE150-200 g truskawek60 g cukru200 ml białego octu winnegoszczypta soli Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Wszystkie produkty połączyć, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, ostudzić.

Krok 2

Truskawki włóż do słoika i zalej je marynatą. Wstawić do lodówki na 1 dzień. Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5-7 dni

UWAGA DO GOSPODARKI

Truskawki te świetnie nadają się jako dodatek do świeżych sałatek, w połączeniu z serami takimi jak Brie, Buratta, Camembert.

PRZYDATNE RADY

Marynatę można wykorzystać ponownie

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja