Marynowane truskawki na sałatce
szef kuchni.dovbnya 04 sierpnia 20200,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Choć może to zabrzmieć smutno, sezon truskawkowy dobiega końca. I wszyscy chcielibyśmy go przedłużyć na dłużej! Standardowe konfitury i dżemy są doskonałą opcją do przygotowania. Ale zawsze chcesz czegoś nowego! Proponuję spróbować niestandardowego i niezwykłego sposobu przygotowania tej wspaniałej jagody.
Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 48 godz Dodać. czas: 10 minutBez obróbki cieplnejPustyWegetarianizm: OvoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJE150-200 g truskawek60 g cukru200 ml białego octu winnegoszczypta soli Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Wszystkie produkty połączyć, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, ostudzić.
Krok 2
Truskawki włóż do słoika i zalej je marynatą. Wstawić do lodówki na 1 dzień. Przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5-7 dni
UWAGA DO GOSPODARKI
Truskawki te świetnie nadają się jako dodatek do świeżych sałatek, w połączeniu z serami takimi jak Brie, Buratta, Camembert.
PRZYDATNE RADY
Marynatę można wykorzystać ponownie