Marynowane papryki faszerowane mięsem

Marynowane papryki faszerowane mięsem

gastronomia 22 czerwca 20070,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdziałnieokreślonyKomentarzNadziewane marynowane papryki Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 0,00 kcal/porcję Porcje: 2 Gotowanie: 15 minutMarynowanieKuchnia hiszpańskaPrzekąskaWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJE50 g surowej wędzonej szynkisólduże jajko150 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny500 g małych całych marynowanych papryczekczosnek – 2 ząbkimąka do panierowaniacebula – 1 mała cebulaoliwa z oliwek – 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzej 2 łyżki. l. oliwę, podsmaż czosnek i cebulę, aż będą przezroczyste. Dodać mięso mielone i drobno posiekaną szynkę, smażyć aż mięso mielone będzie ugotowane. Dodać 1 roztrzepane jajko, sól i pieprz. Paprykę dobrze osusz i napełnij powstałą mieszanką. Paprykę zanurzamy w mące, następnie w pozostałych ubitych jajkach, smażymy z obu stron na 1 łyżce. l. oliwa z oliwek 3-4 min. Podczas serwowania paprykę można polać sosem pomidorowym.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja