Marynowane oliwki

Marynowane oliwki

gastronomia 02 marca 2015 r Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 10 Gotowanie: 5 minutMarynowanieKolacjaKolacjaPustyPrzekąskaWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikRomantyczna kolacjaSKŁADNIKI NA 10 PORCJI500 g solonych oliwek z pestkami 1 łyżeczka. suszony majeranek 1 łyżeczka. suszone oregano ½ łyżeczki. płatki chili 150 ml ocet balsamiczny 150 ml oliwa z oliwek Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Do szklanego słoika wlać ocet balsamiczny i oliwę, dodać oregano, majeranek i płatki chili. Zakręć pokrywkę i dobrze wstrząśnij.

Krok 2

Umieść oliwki na durszlaku, aby spuścić solankę. Oliwki włożyć do słoika z marynatą i pozostawić na 5 dni w temperaturze pokojowej. Okresowo dobrze wstrząśnij słojem.

Krok 3

Za 5 dni oliwki będą gotowe. Ale im dłużej pozostaną w marynacie, tym staną się smaczniejsze. Do marynaty można dodać nowe oliwki.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja