Marynowane jabłka

Marynowane jabłka

gastronomia 30 września 20085.00(2)Dodaj do ulubionychUdziałMarynowane jabłka Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 190,21 kcal/porcja Porcje: 20 Gotowanie: 30 minut Używany: 1,44 g/0,14 g/44,20Solenie, fermentacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 20 PORCJIliście wiśni – 15 szt.cukier – 200 gJabłka Antonowa – 5 kgliście porzeczki – 15 szt.sól – 50 gmąka żytnia – 200 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Drewnianą beczkę umyj i zaparz wrzącą wodą. Dokładnie umyj jabłka. Na dnie beczki ułóż kilka liści wiśni i porzeczek, na wierzchu ułóż rząd jabłek, a następnie ponownie liście. Napełnij całą beczkę.

Krok 2

Cukier i sól rozpuścić w 5 litrach ciepłej wody, dodać mąkę żytnią. Wymieszaj i ostudź.

Krok 3

Powstałą solanką zalać jabłka, przykryć wierzchnią warstwę jabłek liśćmi, na wierzchu ułożyć drewniany okrąg dociskany i odstawić w chłodne miejsce. Codziennie zbieraj pianę i w razie potrzeby dodawaj świeżą solankę. Jabłka będą gotowe za 30 dni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja