Marynowane grzyby mchowe

Marynowane grzyby mchowe

Elena Moishuk 15 sierpnia 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMarynowane grzyby mchowe Do przepisu

Nasza rodzina konserwuje grzyby według tego przepisu od kilkudziesięciu lat; przepis dostałem od mojej mamy.

Złożoność: przeciętny Kalorie: 77,86 kcal/porcja Porcje: 7 Używany: 4,79 g/3,22 g/9,33KonserwowanieMarynowaniePustySKŁADNIKI NA 7 PORCJIGrzyby muchowe gotowane 1 kgwoda 1 lcukier 1 łyżeczkasól 50 grliść laurowy 4 szt.nasiona gorczycy 1 łyżka. l.nasiona kopru 1 łyżka. l.pieprz czarny 30 gziele angielskie, groszek 40 gcałe goździki 5 szt.kwas octowy 70% 1 łyżka. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj marynatę: zagotuj 2 litry wody, dodaj cukier, sól, koperek i gorczycę, czarną i ziele angielskie, goździki, liść laurowy. Gotuj od momentu zagotowania przez 3 minuty.

Krok 2

Do marynaty dodać ugotowane grzyby, gotować 5 minut.

Krok 3

Sterylizuj słoiki i pokrywki. Do słoika dodać kwas octowy w proporcji 1 łyżeczka na litr słoika.

Krok 4

Napełnij słoiki grzybami i marynatą.

Krok 5

Zwiń lub zamknij zakrętkami. Obrót. Zawiń w ciepły koc i pozostaw na jeden dzień do samosterylizacji.

Krok 6

Miłych przygotowań!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja