Marynowane buraki do dekoracji

Marynowane buraki do dekoracji

Tatiana M. 12 września 2016 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział2KomentarzMarynowane buraki do dekoracji Do przepisu

Buraki kiszone doskonale sprawdzają się jako samodzielny dodatek do ryb, mięs, płatków zbożowych itp. dania!

Złożoność: łatwo Kalorie: 75,90 kcal/porcja Porcje: 4 Używany: 1,35 g/4,62 g/6,12KonserwowaniePustySKŁADNIKI NA 4 PORCJIburaki – 2 szt.czosnek – 2 ząbkiwoda – 1 lsól – 25 ggoździki – 4 szt.mieszanka ziaren pieprzu – 1 łyżka. l.olej roślinny – 1 łyżka. l.ocet jabłkowy – 100 ml Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Buraki obierz i pokrój w duże paski. Buraki włóż do czystych słoików po łopatki, dodaj czosnek (do słoika można dać 1 cały ząbek, można go pokroić i równomiernie rozprowadzić).

Krok 2

Przygotuj marynatę: rozpuść sól we wrzącej wodzie, dodaj paprykę, goździki i olej – gotuj przez 3-4 minuty. Zdjąć z ognia, dodać ocet, wymieszać. Napełnij słoiki marynatą, przykryj czystymi pokrywkami (dokręć) o 1 obrót (nie do końca).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja