Marynowane bakłażany

Marynowane bakłażany

Natalia Andreeva 29 marca 2017 r4,00 (1)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMarynowane bakłażany Do przepisu

Bardzo smaczna przekąska, która zadowoli nawet tych, którzy nie przepadają za bakłażanami.

Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 40 minut Dodać. czas: 20 minutKuchnia rosyjskaPrzekąskaSKŁADNIKI NA 3 PORCJEbakłażany 2 kgcebula biała (średnia wielkość) 4 szt.sól 1,5 łyżki.cukier 150 grwarzywa (koperek, pietruszka) 1 pęczekocet 9% 1/2 szklankiwoda 250mlolej roślinny (do smażenia) 3 łyżki.czosnek (goździki) 4 szt.pieprz mielony 1 szczypta Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj marynatę: zagotuj 1 szklankę wody, dodaj 1 szklankę cukru na 1,5 łyżki. łyżki soli i 0,5 szklanki octu 9%. Pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Bakłażany myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na kawałki o szerokości 0,5 cm. Smażymy na oleju roślinnym z obu stron na lekko złoty kolor.

Krok 3

Usmażone plastry bakłażana bezpośrednio z patelni przekładamy do pojemnika. Każdą warstwę ułożyć z cebulą (krążki), koperkiem i natką pietruszki (gałązki) i posypać mielonym pieprzem (do smaku). Dodajemy również czosnek pokrojony w plasterki.

Krok 4

Ostudzoną marynatą zalej bakłażany i pozostaw na stole na jeden dzień. Po jednym dniu odcedź marynatę i wstaw do lodówki. Bardzo smaczna przekąska!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja