Marynowana papryka
Tatiana Neblandinka 17 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 litr wody1 szklanka oleju roślinnego0,5 szklanki octu 20%2 łyżki l. Miód2 łyżki l. cukier granulowany2 łyżki l. sól10 liści laurowych3-5 kg papryki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody, 1 szklankę oleju roślinnego, 0,5 szklanki octu 20%, 2 łyżki. l. miód, 2 łyżki. l. cukier granulowany, 2 łyżki. l. sól, 10 liści laurowych.
Krok 2
Do przygotowanej marynaty włóż pokrojoną w plasterki paprykę (3-5 kg) i gotuj dalej przez 5 minut.
Krok 3
Ostre papryczki od razu włóż do sterylnych słoików, na wierzch połóż czosnek i zalej marynatą.
Krok 4
Zakasać. Otrzymuje się około 4 litrów gotowego produktu.