Marynowana papryka

Marynowana papryka

Tatiana Neblandinka 17 sierpnia 20154,50 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMarynowana papryka Do przepisu Stopień trudności: łatwo Porcje: 1GotowanieKonserwowanieKolacjaKolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ1 litr wody1 szklanka oleju roślinnego0,5 szklanki octu 20%2 łyżki l. Miód2 łyżki l. cukier granulowany2 łyżki l. sól10 liści laurowych3-5 kg ​​papryki Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody, 1 szklankę oleju roślinnego, 0,5 szklanki octu 20%, 2 łyżki. l. miód, 2 łyżki. l. cukier granulowany, 2 łyżki. l. sól, 10 liści laurowych.

Krok 2

Do przygotowanej marynaty włóż pokrojoną w plasterki paprykę (3-5 kg) i gotuj dalej przez 5 minut.

Krok 3

Ostre papryczki od razu włóż do sterylnych słoików, na wierzch połóż czosnek i zalej marynatą.

Krok 4

Zakasać. Otrzymuje się około 4 litrów gotowego produktu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja