Marynowana ostra papryka
Julia Arkadiewa 29 sierpnia 2016 r4,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu
Ilość składników podana jest na słoik o pojemności 600-700 g.
Złożoność: łatwo Porcje: 1MarynowaniePustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘostra papryka 0,3 kgczosnekkoper (parasole)chrzanocet 70%sólcukierwoda Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Umyj i obierz wszystkie warzywa. Sterylizuj słoiki.
Krok 2
Na dnie słoika połóż kawałek chrzanu, 1 koperek, 1 ząbek czosnku. Umieść pieprz w słoiku.
Krok 3
Zalać wrzącą wodą, przykryć pokrywką. Odstawić na 10-15 minut, odcedzić. Powtórz ten krok.
Krok 4
Zalać marynatą: Na 1 litr wody dodać 1 płaską łyżkę soli, 2 łyżki cukru (lekko czubate). Zagotuj i rozlej do słoików. Dodaj 0,5 łyżeczki. ocet i zamknij pokrywkę.