Marynowana ostra papryka

Marynowana ostra papryka

Julia Arkadiewa 29 sierpnia 2016 r4,33 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1KomentarzMarynowana ostra papryka Do przepisu

Ilość składników podana jest na słoik o pojemności 600-700 g.

Złożoność: łatwo Porcje: 1MarynowaniePustyPrzekąskaSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘostra papryka 0,3 kgczosnekkoper (parasole)chrzanocet 70%sólcukierwoda Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Umyj i obierz wszystkie warzywa. Sterylizuj słoiki.

Krok 2

Na dnie słoika połóż kawałek chrzanu, 1 koperek, 1 ząbek czosnku. Umieść pieprz w słoiku.

Krok 3

Zalać wrzącą wodą, przykryć pokrywką. Odstawić na 10-15 minut, odcedzić. Powtórz ten krok.

Krok 4

Zalać marynatą: Na 1 litr wody dodać 1 płaską łyżkę soli, 2 łyżki cukru (lekko czubate). Zagotuj i rozlej do słoików. Dodaj 0,5 łyżeczki. ocet i zamknij pokrywkę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja