Marynowana fasola
gastronomia 07 września 2009 Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 534,00 kcal/porcja Porcje: 2 Gotowanie: 30 minut Używany: 15,00 g/1,50 g/115,00MarynowaniePustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSKŁADNIKI NA 2 PORCJEwoda – 1 lczosnek – 4 ząbkiocet winny – 50 mlsól – 1,5 łyżki. l.cukier – 100 gfasolka szparagowa – 500 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Fasolę umyj, usuń końcówki i boczną „sznurek”. Włożyć do wrzącej, osolonej wody na 5 minut. Odcedzić na durszlaku i przelać zimną wodą.
Krok 2
Fasolę włóż do wysterylizowanego słoika, starając się ułożyć strąki pionowo. Na wierzchu ułóż obrane ząbki czosnku.
Krok 3
Zagotuj wodę z cukrem, solą i octem. Wrzącą marynatą zalej fasolę. Szczelnie zamknij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.