Marynowana cebula

Marynowana cebula

Nadieżda Ekimkina 18 lipca 2020 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMarynowana cebula Do przepisu

Każdy mieszkaniec lata uprawia cebulę w swoim ogrodzie! Zawsze sadzę kilka odmian i różnych kolorów. Do marynowania najlepiej nadaje się cebula czerwona, jest bardzo smaczna i pięknie wygląda w słoikach.

Złożoność: łatwo Kalorie: 95,23 kcal/porcję Porcje: 3 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 10 minut Używany: 0,53 g/0,00 g/22,89MarynowaniePrzekąskaPiknikSKŁADNIKI NA 3 PORCJEcebula 2 szt.ocet 2 łyżki. l.woda 100mlliść laurowy 1 szt.ziarna pieprzu 6 szt.papryczka chili 1/4 szt.goździki 4 szt.cukier granulowany 3 łyżki. l.sól do smaku szczypta(-y) Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki do pracy.

Krok 2

Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie. Podgrzej ocet rozcieńczony wodą. Dodać cukier, sól, pieprz, goździki i doprowadzić do wrzenia. Zanurz cebulę w gorącej marynacie, przytrzymaj przez 30 – 40 sekund i natychmiast zdejmij z ognia. Pozwól ostygnąć.

Krok 3

Umyj i wysterylizuj szklany słoik. Cebulę z marynatą włóż do słoika, zamknij i włóż do lodówki. Po 2, 3 dniach – cebula jest gotowa!

Krok 4

Ta marynowana cebula doskonale komponuje się z zimnymi sałatkami ze smażonymi ziemniakami i śledziem. Jedz i ciesz się!

UWAGA DO GOSPODARKI

Cebulę można długo przechowywać w lodówce pod szczelną pokrywką, ale można ją szybko zjeść nawet po umieszczeniu jej na czarnym pieczywie.

PRZYDATNE RADY

Lepiej zetrzeć cebulę – otrzymasz gładkie, cienkie, piękne pierścienie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja