Marynaty BBQ

Marynaty BBQ

gastronomia 02 września 2011 Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 526,35 kcal/porcja Porcje: 3 Gotowanie: 15 minut Używany: 6,10 g/36,03 g/44,33MarynowanieSos, dressingWegetarianizm: laktoWegetarianizmSKŁADNIKI NA 3 PORCJENa marynatę indyjską:jogurt naturalny – 4 łyżki. l.czerwona pasta curry – 2 łyżki. l.Na marynatę pesto:sól – do smakuoliwa z oliwek – 0,25 szklankimała garść orzeszków pinii – 1 szt.rozgnieciony czosnek – 1 ząbekposiekana bazylia – 1 szklankaNa marynatę miodowo-imbirową:starty świeży korzeń imbiru – 2 łyżki. l.miód – 3 łyżki. l.sos sojowy – 3 łyżki. l.Na słodką marynatę ziołową:cukier – 2 łyżki. l.świeże posiekane oregano – 3 łyżki. l.posiekany czosnek – 2 ząbkioliwa z oliwek – 4 łyżki. l.sok z 1 cytrynyskórka z 1 cytrynyświeży posiekany tymianek – 3 łyżki. l. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj słodką marynatę z ziołami. Tymianek, oregano, czosnek, cukier, skórkę i sok z cytryny włóż do miski i lekko rozgnieć tłuczkiem. Wlać olej i wymieszać.

Krok 2

Przygotuj marynatę miodowo-imbirową. Wymieszaj miód, imbir i sos sojowy.

Krok 3

Przygotuj marynatę z pesto. W blenderze zmiel bazylię, czosnek i orzechy. Kontynuując ubijanie, wlej olej. Doprawić solą.

Krok 4

Przygotuj marynatę indyjską. Jogurt wymieszać z pastą curry. Marynaty przed użyciem należy włożyć do lodówki. Marynuj mięso i drób przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.

UWAGA DO GOSPODARKI

Bez względu na to, ile sałatek i ciast przygotujesz na piknik, wszyscy i tak będą z niecierpliwością czekać na danie główne – kebaby lub steki na węglu drzewnym, grillowaną rybę lub drób. Wszystko ugotowane na świeżym powietrzu jest pyszne samo w sobie, bez żadnych dodatkowych sztuczek. Ale żadne z tych dań nie jest po prostu nie do pomyślenia bez odpowiedniej marynaty i dobrego sosu. Najprostszym i dlatego najczęstszym sposobem marynowania mięsa jest posiekanie cebuli i czosnku, zmieszanie z wytrawnym winem lub octem, zmieszanie z kawałkami mięsa, solą, pieprzem i włożenie do lodówki na noc. Zdecydowana większość korzysta z tego przepisu rok po roku, nawet nie podejrzewając, że na świecie istnieją tysiące innych kulinarnych technik kiszenia. Oto jeden z najprostszych. Obierz i rozgnieć kiwi w proporcji 1 owoc na 1,5 kg mięsa. Powstałą zawiesiną posmaruj cały kawałek i włóż do lodówki na 3-4 godziny, nie więcej! Kiwi tworzy wokół siebie bardzo agresywne środowisko i przy długotrwałym narażeniu może nawet rozdzielić mięso na włókna. Ta metoda jest dobra w przypadku, gdy natrafisz na dość twarde cięcie. Mamy nadzieję, że docenisz marynaty, które dla Ciebie wybraliśmy. Można je stosować do mięsa, drobiu i ryb. I proszę przygotować domowy sos BBQ. To bardzo smaczne!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja