Marmolada z buraków i jabłek
Olga Wołodina 22 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu
Domowa marmolada z buraków i jabłek to deser o oryginalnym smaku i pięknym kolorze. Cynamon nada burakom nowy, jasny smak.
Złożoność: przeciętny Porcje: 8 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 20 minutMulticookerGotowanieDla paryDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 8 PORCJIBurak – 400 gJabłka – 400 gCukier – 400 gCynamon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Buraki i jabłka myjemy, obieramy i kroimy w plastry o grubości 4-5 mm.
Krok 2
Gotuj na parze (w wolnej kuchence) przez 20 minut.
Krok 3
Ugotowane jabłka i buraki zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego na puree.
Krok 4
Puree przełożyć do miski, podpalić, dodać cukier i cynamon. Puree ma cudowny „jagodowy” kolor.
Krok 5
Gotuj puree, aż zgęstnieje, mieszając przez około 1 godzinę.
Krok 6
Do pojemników włóż papier do pieczenia, dodaj marmoladę i wygładź.
Krok 7
Schłodzoną marmoladę pokroić w kształty cukierków i obtoczyć w cukrze. Przechowywać w szklanych słoikach z pokrywką.