Marmolada z buraków i jabłek

Marmolada z buraków i jabłek

Olga Wołodina 22 sierpnia 20154,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0KomentarzMarmolada z buraków i jabłek Do przepisu

Domowa marmolada z buraków i jabłek to deser o oryginalnym smaku i pięknym kolorze. Cynamon nada burakom nowy, jasny smak.

Złożoność: przeciętny Porcje: 8 Gotowanie: 2 godziny Dodać. czas: 20 minutMulticookerGotowanieDla paryDeserPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciImpreza, bufetSKŁADNIKI NA 8 PORCJIBurak – 400 gJabłka – 400 gCukier – 400 gCynamon – 1/2 łyżeczki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Buraki i jabłka myjemy, obieramy i kroimy w plastry o grubości 4-5 mm.

Krok 2

Gotuj na parze (w wolnej kuchence) przez 20 minut.

Krok 3

Ugotowane jabłka i buraki zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego na puree.

Krok 4

Puree przełożyć do miski, podpalić, dodać cukier i cynamon. Puree ma cudowny „jagodowy” kolor.

Krok 5

Gotuj puree, aż zgęstnieje, mieszając przez około 1 godzinę.

Krok 6

Do pojemników włóż papier do pieczenia, dodaj marmoladę i wygładź.

Krok 7

Schłodzoną marmoladę pokroić w kształty cukierków i obtoczyć w cukrze. Przechowywać w szklanych słoikach z pokrywką.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja