Mandarynki w karmelu na biszkopcie

Do przepisu

Jeśli nie miałeś czasu stworzyć czegoś wspaniałego na stół deserowy na Nowy Rok, zanotuj ten przepis. Przygotowany biszkopt lub muffinki jako baza, kilka mandarynek, karmel i jogurt do podania.

Złożoność: łatwo Kalorie: 236,05 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 40 minut Używany: 2,61 g/0,60 g/55,37GotowanieSucharPiekarniaDeserWegetarianizm: laktoWegetarianizmWalentynkiUrodzinyNa świątecznym stoleNowy RokBoże NarodzenieRomantyczna kolacjaBufetSKŁADNIKI NA 4 PORCJI6 mandarynek lub klementynek pozbawionych pestek140 g cukru4 plasterki biszkoptu lub muffinkijogurt naturalny gęsty do podania Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Obierz wszystkie mandarynki i usuń białe włókna. 4 mandarynki podziel na plasterki, a z pozostałych wyciśnij sok.

Krok 2

W rondlu wymieszaj 4 łyżki. l. picie wody z cukrem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować do złotego karmelu, około 18 minut. Zdjąć z ognia i ostrożnie wlać gorący sok. Uwaga, karmel się rozpryskuje!

Krok 3

Do karmelu dodaj plasterki mandarynki. Wymieszaj i lekko ostudź. Podzielić pomiędzy plasterki biszkoptu i posypać łyżką jogurtu. Podawać na ciepło.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja