Maliny z brązowym cukrem i limonką

Maliny z brązowym cukrem i limonką

Yuna 31 maja 2020 r4.00(1)Dodaj do ulubionychUdziałMaliny z brązowym cukrem i limonką Do przepisu

Dżem na żywo z dowolnych jagód jest pyszny! Do naleśników i serników, jako warstwa do ciast i po prostu do herbaty…

Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 5 minutBez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 3 PORCJEmaliny 1 szklanka(-i)cukier brązowy 0,5 filiżankilimonka do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Posortuj jagody, opłucz i włóż do miski blendera. Mielić.

Krok 2

Wymieszaj z cukrem. Pozostawić do całkowitego rozpuszczenia cukru w ​​temperaturze pokojowej. Z limonki wyciśnij łyżkę soku i dodaj do dżemu dla smaku.

UWAGA DO GOSPODARKI

Do tego dżemu dodawaj cukier według własnego gustu, bo niektórzy nie przepadają za bardzo słodkimi rzeczami. Przechowuj dżem w lodówce.

PRZYDATNE RADY

Zamiast świeżych malin można użyć mrożonych.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja