Maliny z brązowym cukrem i limonką
Yuna 31 maja 2020 r(1)Dodaj do ulubionychUdział Do przepisu
Dżem na żywo z dowolnych jagód jest pyszny! Do naleśników i serników, jako warstwa do ciast i po prostu do herbaty…
Złożoność: łatwo Porcje: 3 Gotowanie: 10 minut Dodać. czas: 5 minutBez obróbki cieplnejKuchnia rosyjskaŚniadaniePopołudniowa przekąskaDeserWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmPiknikSKŁADNIKI NA 3 PORCJEmaliny 1 szklanka(-i)cukier brązowy 0,5 filiżankilimonka do smaku Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Posortuj jagody, opłucz i włóż do miski blendera. Mielić.
Krok 2
Wymieszaj z cukrem. Pozostawić do całkowitego rozpuszczenia cukru w temperaturze pokojowej. Z limonki wyciśnij łyżkę soku i dodaj do dżemu dla smaku.
UWAGA DO GOSPODARKI
Do tego dżemu dodawaj cukier według własnego gustu, bo niektórzy nie przepadają za bardzo słodkimi rzeczami. Przechowuj dżem w lodówce.
PRZYDATNE RADY
Zamiast świeżych malin można użyć mrożonych.