Maliny bez gotowania z cukrem na zimę

Maliny bez gotowania z cukrem na zimę

Maliny bez gotowania z cukrem na zimę Do przepisu

Maliny bez gotowania z cukrem na zimę to jak dotąd jedyny sposób na zachowanie smaku i aromatu prawdziwych letnich malin. Żaden dżem, konfitura ani konfitura nie dorównują smakowi surowych malin. Niestety metoda ta ma jedną wadę – taki preparat można przechowywać wyłącznie w lodówce.

Złożoność: łatwo Kalorie: 88,80 kcal/porcja Porcje: 50 Gotowanie: 15 minut Dodać. czas: 6 godzin Używany: 0,16 g/0,10 g/21,60PustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 50 PORCJI1 litr malin 1 litr cukru Tabela miar i wag PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W przypadku malin bez gotowania z cukrem na zimę wybierz najlepsze jagody bez uszkodzeń. Usuń łodygi. Jagody włóż do dużej miski i rozgnieć tłuczkiem – nie trzeba robić puree, wystarczy, żeby jagody puściły sok.

Krok 2

Do malin dodawaj cukier w kilku porcjach, za każdym razem mieszając jagody, aby cukier jak najbardziej wsiąkł w sok. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 6 godzin. W tym czasie kilkakrotnie wymieszać.

Krok 3

Po pewnym czasie cukier powinien całkowicie się rozpuścić. Maliny bez gotowania z cukrem na zimę umieścić w wysterylizowanych słoikach, zamknąć sterylizowanymi pokrywkami i przechowywać w lodówce.

PRZYDATNE RADY

Jeśli chcesz na zimę ugotować maliny bez gotowania z cukrem, ale nie masz miejsca w lodówce na przechowywanie słoików, możesz przygotować preparat nieco inaczej. Weź 2 litry cukru na każdy litr malin i postępuj zgodnie z naszym przepisem. Dżem ten można przechowywać w temperaturze pokojowej.

PRZY OKAZJI

Maliny bez gotowania z cukrem na zimę to wspaniały deser, ale można go jeszcze ulepszyć. Odmierz potrzebną ilość malin, rozgnieć je i przetrzyj przez sito. W ten sposób pozbędziesz się pestek, a mieszając puree malinowe z cukrem uzyskasz doskonałą galaretkę.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja