Makaron z dwoma łososiami

Do przepisu

Do popularnego makaronu z łososiem w kremowym sosie uzupełniliśmy kolejny rodzaj czerwonej ryby – różowy łosoś wędzony na gorąco. Jeśli chcesz, możesz udekorować makaron jakimś kawiorem z łososia.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 25 minutGotowanieKuchnia włoskaKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneSKŁADNIKI NA 4 PORCJI400 g świeżego filetu z łososia bez skóry300 g różowego łososia wędzonego na gorąco400 g fettucciny400 g śmietanki 20% tłuszczu4 ząbki czosnku10–12 szczypiorków1 łyżka. l. masło0,5 łyżeczki słodka paprykasól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Świeżą rybę pokroić w kostkę o boku 2 cm, posolić i pieprzyć. Wędzoną rybę pokroić na kawałki, usunąć skórę i ości.

Krok 2

Makaron ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 3

Zmiażdż, obierz i posiekaj czosnek. Drobno posiekaj szczypiorek.

Krok 4

Rozpuść masło na dużej głębokiej patelni, dodaj czosnek i smaż na małym ogniu przez 1 minutę. Dodać paprykę i wędzoną rybę, wymieszać. Wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, gotować 2-3 minuty.

Krok 5

Dodać świeżą rybę, ponownie zagotować, zdjąć z ognia, dodać szczypiorek, trochę zostawić do dekoracji. Jeśli to konieczne, dodaj sól.

Krok 6

Podgrzej talerze w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Gotowy makaron przekładamy na durszlak, otrząsamy z wody, makaron dodajemy do sosu, mieszamy i od razu przekładamy na talerze. Doprawiamy większą ilością pieprzu i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Podawaj natychmiast.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja