Do przepisu
Makaron z cukinii to zdrowa i wegetariańska alternatywa dla klasycznego makaronu. Proponujemy przygotować go z delikatnym awokado i czarnym sezamem. Makaron ten najlepiej smakuje z rybami i owocami morza zamiast przystawki.
Złożoność: przeciętny Kalorie: 432,14 kcal/porcję Porcje: 4 Gotowanie: 35 minut Używany: 12,08 g/30,58 g/24,52PrażenieNa patelniKolacjaKolacjaDrugie danieDanie główneWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmSzybkoSKŁADNIKI NA 4 PORCJI4 średnie cukinie2 łyżeczki oliwa z oliwek plus do smażenia2 awokado4 średnie, mięsiste pomidory2 limonki3 łyżki. l. ocet jabłkowymielona papryczka chili4 łyżki l. czarny sezam1 limonka do podaniasólświeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Cukinię zetrzyj na grubej tarce lub pokrój ją za pomocą specjalnego narzędzia, aby uzyskać makaron. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cukinię do miękkości.
Krok 2
Miąższ awokado i pomidory pokroić w kostkę i od razu skropić sokiem z limonki. Makaron wymieszać z awokado, pomidorami i koperkiem.
Krok 3
Makaron doprawiamy oliwą z oliwek i octem oraz doprawiamy chili w proszku.
Krok 4
Podzielić na porcje i posypać sezamem. Podawać udekorowane cząstkami limonki.