Makaron pszenny, przepis podstawowy

Do przepisu

Makaron jest podstawą wielu pysznych dań, od ramenu po lagman. Ale jest cudowny sam w sobie, potrzebuje tylko kilku akcentów dla smaku.

Złożoność: łatwo Kalorie: 238,67 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 25 minut Używany: 8,00 g/0,67 g/43,33GotowanieKolacjaKolacjaDrugie daniePustyDanie główneSos/dressingWegetarianizm: OvoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI400 g makaronu pszennego4 łyżeczki gruba sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

W dużym rondlu zagotuj 4 litry wody, dodaj sól.

Krok 2

Ułożyć makaron i pierwsze 1-2 minuty. mieszaj, żeby makaron nie przykleił się do dna patelni.

Krok 3

Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zwykle od 3 do 6 minut.

Krok 4

Makaron umieścić na sicie. Spłucz zimną wodą tylko wtedy, gdy przygotowujesz sałatkę; jeśli naczynie jest gorące, nie płucz go.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja