Do przepisu
Makaron jest podstawą wielu pysznych dań, od ramenu po lagman. Ale jest cudowny sam w sobie, potrzebuje tylko kilku akcentów dla smaku.
Złożoność: łatwo Kalorie: 238,67 kcal/porcja Porcje: 6 Gotowanie: 25 minut Używany: 8,00 g/0,67 g/43,33GotowanieKolacjaKolacjaDrugie daniePustyDanie główneSos/dressingWegetarianizm: OvoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 6 PORCJI400 g makaronu pszennego4 łyżeczki gruba sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
W dużym rondlu zagotuj 4 litry wody, dodaj sól.
Krok 2
Ułożyć makaron i pierwsze 1-2 minuty. mieszaj, żeby makaron nie przykleił się do dna patelni.
Krok 3
Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu – zwykle od 3 do 6 minut.
Krok 4
Makaron umieścić na sicie. Spłucz zimną wodą tylko wtedy, gdy przygotowujesz sałatkę; jeśli naczynie jest gorące, nie płucz go.