Makaron gryczany z shiitake

Do przepisu

Jeżeli znudziła Ci się już kasza gryczana, sięgnij zamiast niej po makaron gryczany. Dostaniesz w domu sobę w stylu restauracji z shiitake.

Złożoność: łatwo Porcje: 4 Gotowanie: 20 minutKolacjaDrugie danieKluskiDanie główneMakaron/MakaronWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJI400 g makaronu soba gryczanego2 łyżki l. Rosół grzybowy Gallina Blanca400 g shitake2 cm świeży korzeń imbiru4 ząbki czosnku150ml mleka kokosowego2 łyżki l. olej roślinnysól, świeżo zmielony czarny pieprz Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając bulion grzybowy Gallina Blanca. Makaron odcedzić na durszlaku. Zachowaj bulion. Makaron przepłucz zimną wodą i poczekaj, aż odcieknie.

Krok 2

Usuń twarde łodygi z shiitake. Grubo posiekaj czapki. Czosnek rozgniatamy, obieramy i siekamy.

Krok 3

W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, miętę i grzyby, smaż na średnim ogniu przez 2 minuty.

Krok 4

Wlać mleko kokosowe, dodając 50-60 ml bulionu grzybowego. Doprowadzić do wrzenia. Makaron włóż do sosu i podgrzej. Dopraw solą i pieprzem i natychmiast podawaj.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja