Lustrzana glazura do ciasta
Irina 05 lipca 2015 r0,00 (0)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzinaGotowaniePustyWegetarianizmMenu dla dzieciUrodzinyŚwięto dzieciSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘWoda – 150 mlKrem-80 mlCukier – 250 gCzekolada gorzka 70%-100 gŻelatyna – 10 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez 10 minut.
Krok 2
Wodę i śmietankę wlać do rondelka i podpalić. Dodaj cukier. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę, wymieszać.
Krok 3
Podgrzej żelatynę w łaźni wodnej aż do całkowitego rozpuszczenia. Dodać do masy czekoladowej i wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia do 35°C. Można zużyć natychmiast lub przykryć folią spożywczą i przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.