Leniwe Światło
Giennadij Usaczow 22 września 2013 r5,00 (2)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział1Komentarz Do przepisu Stopień trudności: przeciętny Kalorie: 4276,00 kcal/porcja Porcje: 1 Gotowanie: 1 godzina Używany: 88,78 g/221,35 g/482,77KolacjaPustyWegetarianizm: ŚciśleWegetarianizmImpreza, bufetNowy RokWielkanocPiknikBoże NarodzenieSKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ3 kg pomidorów3 kg bakłażanów10 słodkich papryczek3 ostre papryczki2 główki czosnku150 g cukru100 g octu1 szklanka oleju słonecznikowego1 łyżka. l. sól Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekran
Krok 1
Zmiel gorzką i słodką paprykę, pomidory i czosnek w maszynce do mięsa. Dodać ocet, cukier, olej i sól. Wszystko wymieszaj i zagotuj. Bakłażany pokrój w krążki i dodaj do mieszanki warzyw i przypraw. Gotuj przez 30 minut, następnie przełóż do słoików i zwiń.