Leniwe naleśniki z twarogiem

Leniwe naleśniki z twarogiem

gastronomia 23 listopada 2023 r5.00(6)Dodaj do ulubionychUdziałlogo markiLeniwe naleśniki z twarogiem Do przepisu

Leniwe naleśniki z twarogiem to danie marzeń! Nasz prosty przepis i jasne kroki nauczą Cię, jak przygotować pyszny i zdrowy deser dla całej rodziny w zaledwie 15-20 minut. Nie będziemy ich smażyć na patelni, lecz gotujemy w osolonej wodzie. Podobnie jak kluski. Potrzebne składniki to ten sam twarożek o dowolnej zawartości tłuszczu, jajko, a także trochę cukru, kaszy manny i mąki. Ciasto dość dobrze trzyma swój kształt po upieczeniu, dlatego do serników można dodać rodzynki lub inne suszone owoce, które akurat mamy pod ręką. Smak potrawy można również urozmaicać przyprawami. W razie potrzeby do gotowego przepisu dodaj trochę cynamonu lub wanilii.

Złożoność: łatwo Kalorie: 324,99 kcal/porcja Porcje: 4 Gotowanie: 20 minut Używany: 18,30 g/9,54 g/41,86Danie główneWegetarianizm: Ovo-laktoWegetarianizmMenu dla dzieciSKŁADNIKI NA 4 PORCJItwarożek 2% – 300 gjajko – 1 szt.mąka – 60 gkasza manna – 40 grodzynki – 50 gcukier – 50 gsól – 3 gmasło – 30 g Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Przygotuj wszystkie składniki na leniwe naleśniki z twarogiem według listy. Twarożek rozgnieść widelcem lub przetrzeć przez sito. Można go także zmielić blenderem.

Krok 2

Jajka oddzielnie ubić trzepaczką lub mikserem, a następnie dodać do masy twarogowej. Dodać mąkę, semolinę, sól, cukier przesiany przez sito i wymieszać. Pozostaw na 10 minut.

Krok 3

Rodzynki opłucz pod bieżącą wodą i zalej je wrzątkiem. Pozostaw na 30 minut. Następnie przełożyć na sito i osuszyć. Włóż do masy twarogowej i wymieszaj.

Krok 4

Zwilż ręce wodą i odrywając małe kawałki ciasta, uformuj okrągłe, identyczne serniki. Układamy je na talerzu posypanym cienką warstwą mąki.

Krok 5

Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu. Dodać sól do smaku i wymieszać. Ułożyć serniki. Gotuj przez około 5-7 minut lub do momentu, aż wypłyną.

Krok 6

Gotowe serniki odłóż na durszlak i poczekaj, aż woda odcieknie. Ułóż je na talerzu i posmaruj kawałkiem masła. Podawać ze śmietaną lub skondensowanym mlekiem.

UWAGA DO GOSPODARKI

Jeżeli do leniwych serników używamy kupionego w sklepie twarogu, lepiej go najpierw wycisnąć i włożyć do gazy. I dopiero wtedy używaj go do gotowania.

PRZY OKAZJI

Jeśli nie boisz się dodatkowych kalorii, leniwe serniki można usmażyć na patelni na oleju roślinnym. Pamiętaj, aby gotowe produkty położyć na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Amarant jest:

Bogaty w białko, lizynę i skwalen
Bogaty w białko, lizynę i skwalen ()

Amarant jest:

·
zbilansowane, łatwo przyswajalne białko roślinne

·
biodostępny wapń i lizyna

·
błonnik

Dodając amarantus w ilości do 20% całkowitej mąki stosowanej w przepisach, poprawiasz wartość odżywczą, smak i konsystencję wypieków. Ponadto amarantus jest odpowiednim zagęszczaczem do sosów, zup i gulaszy.

Reklama LLC „Russkaya Oliva” INN: 3665050261

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja