Lekko solony pstrąg po fińsku (Kirjolohi suolattu)

Lekko solony pstrąg po fińsku (Kirjolohi suolattu)

Elena 16 grudnia 2013 r4,67 (3)WskaźnikDodaj do ulubionychUdział0Komentarz Do przepisu Stopień trudności: łatwo Kalorie: 82,17 kcal/porcję Porcje: 20 Gotowanie: 2 godziny 30 minut Używany: 10,32 g/1,80 g/5,65Kuchnia rosyjskaKuchnia fińskaPrzekąskaSałatkaSałatka OlivierSos/dressingWegetarianizm: pescetarianizmWegetarianizm8 marcaKarnawałNa świątecznym stoleNowy RokSKŁADNIKI NA 20 PORCJIświeży filet z pstrąga – 1 kgświeży koperek – 1 pęczekcukier granulowany – 2 łyżki. l.suszone borówki – 0,5 szklankigruba sól morska – 3 łyżki. Tabela wag i miar PRZEPIS GOTOWANIANigdy nie blaknący ekranNaciśnij, aby ekran był włączony podczas gotowania. Ekran powróci do normalnego stanu po opuszczeniu strony lub wyłączeniu tej funkcji

Krok 1

Filety ułożyć skórą do dołu na papierze do pieczenia. Posyp równomiernie grubą solą, a następnie cukrem. Koperek drobno posiekać i ułożyć na wierzchu filetu. Dodać suszone borówki. Zawiń rybę w papier, może w dwóch warstwach i włóż do lodówki. Po 48 godzinach ryba jest gotowa. Dla miłośników bardziej solonej czerwonej ryby zwiększ czas do 3,5 dnia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
ArtData Konferencja